НУНС: Да се утврди ко је прави власник Авале

НИ БЕЧЛИЈА ВЕРНЕР НИ ЂУНИЋ СЕ

НЕ ПОНАШАЈУ КАО ПРАВИ ВЛАСНИЦИ

  • Према саопштењу НУНС, власник ТВ Пинк Жељко Митровић поседује 4,95 одсто акција у ТВ Авала, али се „у изјавама запослених најчешће апострофира као стварни власник“ ове тв станице

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Један од основних предуслова окончања штрајка у ТВ Авала јесте утврђивање стварних власника ове медијске куће, оценило је Независно удружење новинара Србије (НУНС).

        „Јонас Краус Вернер, адвокат из Беча, власник аустријске фирме Гринберг инвест, у чијем власништву је 48,41 одсто акција, уопште се не појављује у ТВ Авала“, напомиње НУНС.

        У саопштењу се подсећа да ни бизнисмен Данко Ђунић, који има око 46 одсто акција, „не показује адекватно интересовање“ за решавање ситуације.

        Према саопштењу НУНС, власник ТВ Пинк Жељко Митровић поседује 4,95 одсто акција у ТВ Авала, али се „у изјавама запослених најчешће апострофира као стварни власник“ ове тв станице.

        У саопштењу НУНС понавља подршку захтевима штрајкача и позива надлежне органе да што пре испитају власничку структуру у ТВ Авала.

        Према ставу НУНС, то би био први корак ка рашчишћавању многобројних проблема који су и довели до протеста запослених у ТВ Авала.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари