Полиција тражи исто што и Србија: да буде боље плаћена!

ПРОТЕСТ НЕЗАВИСНОГ СИНДИКАТА ПОЛИЦИЈЕ

ИСПРЕД ЗГРАДЕ ВЛАДЕ У НЕМАЊИНОЈ 11

  • Не тражимо ништа друго него да будемо боље плаћени, рекао окупљенима председник Штрајкачког одбора НСП Дејан Ђукић
  • Представници НСП траже да их прими премијер Мирко Цветковић јер са министром полиције Ивицом Дачићем, како тврде, нису постигли договор
  • Од 1. јануара 2012. године, подсетио је, ступају на снагу измене посебног колективног уговора, према којима ће основица за плате полицајаца бити изједначена са основицама за плате професионалних војних лица. „Знам да то није довољно, али је тренутно једино могуће“, поручио је Дачић
  • Амбасадор Русије у Србији Александар Конузин уручио је ПТЈ донацију нафтне компаније Лукоил од 7,5 тона горива, док је руска амбасада обезбедила пакетиће за децу активних и погинулих припадника ПТЈ

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Независни синдикат полиције организовао јe протест испред Владе Србије, тражећи побољшање материјалног положаја, због чега је била затворена Немањина улица.

        Полицајци су, на почетку протеста, минутом ћутања одали пошту колегама који су погинули приликом извршења службених задатака.

        „Не тражимо ништа друго него да будемо боље плаћени“, рекао је окупљенима председник Штрајкачког одбора НСП Дејан Ђукић, преноси Б92.

        Представници НСП траже да их прими премијер Мирко Цветковић јер са министром полиције Ивицом Дачићем, како тврде, нису постигли договор.

        Независни синдикат полиције штрајкује од 12. децембра, уз поштовање минимума процеса рада.

        Сам Дачић  је данас апеловао на полицијске синдикате да се штрајк заврши што пре јер такво стање нигде не води, а оно што је полиција добила из буџета је највише што се може у овом тренутку.

        „Штрајк има смисла ако имамо гаранције да се нешто оствари. Више немамо где и ово је највише што можемо“, рекао је Дачић, који је посетио базу Противтерористичке јединице (ПТЈ) у Липовици.

        Он је истакао да је сада на руководству МУП Србије да ради како би се системски решило питање плата полицајаца.

        Од 1. јануара 2012. године, подсетио је, ступају на снагу измене посебног колективног уговора, према којима ће основица за плате полицајаца бити изједначена са основицама за плате професионалних војних лица.

        „Знам да то није довољно, али је тренутно једино могуће“, поручио је Дачић.

        Према његовим речима, ове године је било доста ситуација у којима су страдали полицајци и зато је закључено да је потребно додатно се ангажовати на обуци и направити „тактичке куће“ у којима би полицајци увежбавали ситуације какве постоје у реалном животу.

        Такву кућу тренутно гради и ПТЈ, а Дачић је најавио да ће оне бити направљене и у другим јединицама.

        Говорећи о раду ПТЈ, нагласио је да она не учествује само у противтерористичким акцијама, већ и у хапшењу криминалних група, а спремна је да реагује одмах.

        Амбасадор Русије у Србији Александар Конузин уручио је ПТЈ донацију нафтне компаније Лукоил од 7,5 тона горива, док је руска амбасада обезбедила пакетиће за децу активних и погинулих припадника ПТЈ.

        Конузин, кога обезбеђују припадници ПТЈ, изразио је захвалност тој јединици јер захваљујући њој може „спокојно да ради“, а исто тако, како је рекао, сви сарадници амбасаде могу мирно са испуњавају своје обавезе.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари