Рикер у северној Митровици због Албанаца и њиховог „припремног тима“

ЗАМЕНИК ПОМОЋНИКА ХИЛАРИ КЛИНТОН ИЗ АНКАРЕ И ПРИШТИНЕ

ХВАТА ЗАЛЕТ ЗА УЛТИМАТУМ ТАДИЋУ

        ПРИШТИНА, (ФоНет) - Заменик помоћника америчког државног секретара Филип Рикер са амбасадором Сједињених Америчких Држава (САД) на Косову Кристофером Делом, посетио је северну Митровицу и свечано отворио игралиште Бишевац, у центру града, саопштила је амбасда САД у Приштини.

        Ова игралишта су посвећена деци, њиховом здрављу и срећи, рекао је Рикер и додао да сви желе да деца имају безбедно место за игру.

        Рикер је учествовао у раду округлог стола са представницима пословне заједнице са севера Косова.

        Учесници су расправљали о пословању у региону и подршци Америчке агенције за међународни развој.

        Активности Агенције на северу Косова имају за циљ укључење локалне заједнице у побољшање квалитета живота, у стварање нових радних места и повећање поверења и учешћа грађана у доношењу одлука на локалном нивоу.

*    *    *    *    * 

        Током ове „посете“ Северној митровици, Рикер се срео са представницима тзв. локалног „Општинског припремног тима“, и разговарао о „будућности тима и изузетном раду који обавља у циљу побољшања живота људи“.

        У саопштењу је наведено да су чланови тима, чије напоре за „побољшање живота грађана подржава влада САД“, пренели Рикеру да пројекат за игралиште и остале иницијативе представљају приоритет за „грађане северне Митровице“.  

        „Општински припремни тим“ је влада Косова основала ради припреме локалних избора и формирања општина у складу с планом Мартија Ахтисарија.

        После разговора у Приштини Рикер је синоћ у интервјуу за Радио телевизију Косова рекао да у име САД поручује грађанима Косова да „раде на изградњи државе Косова и њеном интегрисању у евроатлантске структуре“.

        Рикер ће боравити у посети Београду од 19. до 21. јануара, речено је у Стејт департменту

            

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари