Шири се истрага поводом лажних фактура у Колубари

ТУЖИЛАШТВО НЕ ИСПУШТА  ЖИВАНОВИЋА, МИЛОСАВЉЕВИЋА, РАДОСАВЉЕВИЋА И ЈАНКОВИЋА

  • Осумњичени су руковаоцима машина давали налоге да уписују већи број сати од ефективног рада машина и тако сачињене фактуре достављали на наплату
  • Јанковић је закључио уговоре о ангажовању машина које су коришћене за извођење радова на уређењу локације у Липовици

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Тужилаштво за организовани криминал поднело је захтев за проширење истраге против Дејана Живановића, Дејана Радосављевића, Радоша Милосављевића и Зорана Јанковића, који су ухапшени због основане сумње да су злоупотребом службеног положаја оштетили Колубару за око 184 милиона динара.

        У саопштењу Тужилаштва за организовани криминал наводи се да се Живановић, Радосављевић и Милосављевић сумњиче да су, по договору са директорима РБ Колубара Драганом Томићем и Владаном Јовичићем, достављали податке о броју и врсти радне механизације којом располажу.

        Потом су преко директора зависних предузећа „Колубара грађевинар“ Славољуба Павловића и „Колубара услуге“ Душка Обрадовића закључивали уговоре о ангажовању те механизације.

        Механизација је потом распоређивана на коповима, а осумњичени су руковаоцима машина давали налоге да уписују већи број сати од ефективног рада машина и тако сачињене фактуре достављали на наплату.

        С друге стране, Јанковић је закључио уговоре о ангажовању машина које су коришћене за извођење радова на уређењу локације у Липовици.

        Постоји основана сумња да је и он том приликом сачињавао налоге са већим бројем радних сати од сати ефективног рада машина.

        Сву четворицу осумњичених ће у току дана саслушани истражни судије Посебног одељења Вишег суда у Београду, који ће донети одлуку о основаности захтева за проширење истраге и предлозима за одређивање притвора, наводи се у саопштењу Тужилаштва. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари