Штрајк у Авали на крају „најуспешније године“

ВЛАСНИЦИ ЗАПОСЛЕНИМА ДУГУЈУ

ЧЕТИРИ И ПО МЕСЕЧНЕ ЗАРАДЕ

  • Иронија је да се ова ситуација дешава у години у којој је ТВ Авала остварила најбоље пословне резултате од оснивања телевизије и ојачала своју репутацију код гледалаца, наводи се у саопштењу менаџмента ТВ Авала
  • Програм ове телевизије до даљег неће имати емисије које се реализују уживо

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Запослени ТВ Авала прекинули су емитовање редовног програма и ступили у штрајк због неисплаћених зарада.

        У саопштењу запослени указују да им је до сада исплаћен први део јулске плате, а хонорарцима за јуни, "што значи да им се дугује четири и по, односно пет зарада".

        Запослени напомињу да су у неколико наврата покушавали да договоре са управом начин на који ће бити превазиђена ситуација, али до сада, наводи се у саопштењу, ниједан договор није испоштован.

        Додаје се да је данашњи датум био одређен као дан када ће бити исплаћене заостале зараде.

        Запослени су се окупили у холу телевизије у очекивању да им се обрати неко од надлежних.

        Менаџмент ТВ Авала изразио је уверење да ће одлука коју власници буду донели, поводом штрајка запослених на тој телевизији, бити таква да ће донети боље дане за ТВ Авала, "која је својим програмом, упркос израженом недостатку пара, стекла значајан кредибилитет у пословној и најширој јавности Србије".

        Менаџмент је саопштио да су запослени у тој медијској кући одлучили да обуставе редован рад из протеста што власници Телевизије нису испунили обећање о исплати дела заосталих зарада у обећаном року, па програм телевизије до даљег неће имати емисије које се реализују уживо.

        Иронија је да се ова ситуација дешава у години у којој је ТВ Авала остварила најбоље пословне резултате од оснивања телевизије и ојачала своју репутацију код гледалаца, наводи се у саопштењу менаџмента ТВ Авала.

        Веома добри пословни резултати који су последица залагања, не само менаџемента, већ и свих запослених, нису довољни да се надокнаде губици настали у претходним годинама и зато је ово био моменат у коме су пословну одлуку о даљем функционисању телевизије морали да донесу власници. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари