Суботић 178 пута авионима слао новац на Кипар

УОЧИ НАСТАВКА СУЂЕЊА У БАРИЈУ ЗА МЕЂУНАРОДНИ ШВЕРЦ ЦИГАРЕТА

  • Регионална дирекција за борбу против мафије из Барија, Суботића терети да је преко предузећа „Dulwich“ осигуравао прање новца стеченог шверцом цигарета
  • Набраја се 178 засебних авионских трансакција новца у којима је учествовало око 15 курира, а цифре пренесеног новца које се наводе досежу стотине хиљада, у неким случајевима и десетине милиона долара или марака по авиону

         ПОДГОРИЦА, (ФоНет) - Очекује се наставак суђења оптуженима за међународни шверц цигарета у Барију и излагање вештака о кретању новца у компанијама оптуженог српског бизнисмена Станка-Цанета Суботића којег тужилаштво између осталог терети да је у 178 авионских трансакција, пребацио десетине милиона долара у кешу из Швајцарске на Кипар.

         Међу оптуженим је и неколико црногорских држављана, подсећају подгоричке Вијести.

         Лист наводи да се очекује излагање вештака о кретању новца у компанијама оптуженог српског бизнисмена Станка-Цанета Суботића, које тужилаштво доводи у директну везу са шверцом цигарета преко Црне Горе у Пуљу деведесетих година.

         Процес је више од годину дана одлаган управо због окончања вештачења. Суђење је затвореног типа, а судија Ана де Фелиће је раније рекла да ни текст вештачења неће бити доступан јавности.

         Адвокат Суботића и почасни конзул Црне Горе у Напуљу, Франческо Гала Тринкера, рекао је да је дуго одлагано вештачење спремно, да је добио потврду из кривичног суда у Барију да данашње суђење неће бити одложено као што је био случај са сва четири рочишта предвиђена у 2011. години.

         Према наводима оптужнице Регионалне дирекције за борбу против мафије из Барија, Суботић се терети да је преко предузећа „Dulwich“ осигуравао прање новца стеченог шверцом цигарета.

         У оптужници се прецизира да је Суботић стављао на располагање авионе за транспорт новца у кешу из Швајцарске на Кипар, а наведене су и табеле са детаљима авионских превоза, укључујући имена курира, датуме, износе и валуту пренесеног новца за сваку трансакцију појединачно.

         Набраја се 178 засебних авионских трансакција новца у којима је учествовало око 15 курира, а цифре пренесеног новца које се наводе досежу стотине хиљада, у неким случајевима и десетине милиона долара или марака по авиону, наводи лист. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари