СВМ: Много лажних светлоплавих листића, а на готово свима заокружена - ДС

ПАСТОР - УПРКОС ДУЛИЋЕВОМ АПЕЛУ ДА ДОСТОЈАНСТВЕНО

ПРИЗНА ПОРАЗ - ТРАЖИ ПОНИШТАВАЊЕ ЛОКАЛНИХ ИЗБОРА

Иштван Пастор

  • Савез војвођанских Мађара већ поднео и кривичну пријаву против Н.Н. лица због нерегуларности
  • СВМ тврди да су његови активисти који су контролисали гласачки материјал били „изложени притиску функционера ДС“

         НИШТА није помогао апел функционера ДС Оливера Дулића СВМ и његовом лидеру Иштвану патору да достојанствено поднесу изборни пораз.

         Савез војвођанских Мађара не само да је одбио да се помири са поразом, него је још - после увида у изборни материјал 10. и 11. маја - поднео и кривичну пријаву против Н.Н. лица и захтева поништавање локалних избора, због нерегуларности.

         СВМ је саопштио: да су његови контролори пронашли велику количину гласачких листића различитих светлоплавих боја. И да су потом утврдили: да је на готово свим таквим гласачким листићима заокружен број Демократске странке (ДС).

         „О различитој нијанси боја и различитом квалитету папира 11. маја у 23.30 часова је сачињен званични записник у просторијама градске изборне комисије Суботице (ГИК) “, наводи СВМ.

         СВМ такође тврди: да су његови активисти који су контролисали гласачки материјал били „изложени притиску функционера ДС“.

         СВМ још упозорава да странке које су учествовале у изборној трци нису добиле званичну одлуку ГИК-а о коначним резултатима избора.

         СВМ је поновио да је ГИК скоро 24 сата одлучивала о њиховом захтеву за увид у изборни материјал и да је тек накнадно као једини захтев прослеђен заједнички захтев више странака, који је медијима на конференцији за новинаре предочила ДС.

         СВМ упозорио јавност: да ДС опструира контролу изборног материјала како се не би утврдило чињенично стање.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари