ВЕКАРИЋ: Сад је јасно зашто БиХ неће са Србијом споразум о уступању доказа

ЗАМЕНИК ТУЖИОЦА СРБИЈЕ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ ПОВОДОМ САРАЈЕВСКОГ „ПРАЊА“ ГАНИЋА И ДИВЈАКА ЗА ДОБРОВОЉАЧКУ

  • Одлука Тужилаштва БиХ - изјавио је Бруно Векарић - оставља „горак осећај спровођења селективне правде“. И зато што од босанског тужилаштва добијамо одговор ко није, а не одговор ко јесте починио злочин
  • Београд води истрага у предмету Добровољачка, којом су обухваћена и лица за које је босанско тужилаштво обуставило поступак и наводи да се она наставља

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Заменик тужиоца за ратне злочине и порптарол тог тужилаштва Бруно Векарић изјавио је ФоНету да одлука босанског тужилаштва о обустави поступка против групе лица у предмету Добровољчка оставља „горак осећај спровођења селективне правде“.

        Од босанског тужилаштва добијамо одговор ко није, а не одговор ко јесте починио злочин. Такав одговор неће помоћи ни помирењу ни побољшању регионалне сарадње, која је наш приоритет, рекао је Векарић.

        Векарић напомиње и да је одговор ко је починио злочин важан, пре свега, за жртве, њихове породице и правду.

        Према речима Векарића, кроз овакву реакцију добија се јасан одговор зашто Босне и Херцеговина није хтела да потпише са Србијом споразум о уступању доказа.

        Векарић подсећа да се у Београду води истрага у предмету Добровољачка, којом су обухваћена и лица за које је босанско тужилаштво обуставило поступак и наводи да се она наставља. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари