Због крађе горива приведено десет припадника Војске и два цивила

ЗАЈЕДНИЧКА АКЦИЈА ВОЈНОБЕЗБЕДНОСНЕ АГЕНЦИЈЕ, ТУЖИЛАШТВА ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ И ВИШЕГ ТУЖИЛАШТВА У ПРОКУПЉУ

                                                                       

  • Сви су осумњичени за кривично дело „злоупотребе службеног положаја у вези са крађом горива из складишта „Умац“ у близини Прокупља“

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Министарство одбране Србије саопштило је да је у заједничкој акцији Војнобезбедносне агенције (ВБА), Тужилаштва за организовани криминал у Београду и Вишег тужилаштва у Прокупљу приведено 12 особа осумњичених за злоупотребу службеног положаја, због крађе горива из складишта „Умац“ у Прокупљу.

        „Ово је део шире акције коју Министарство одбране у последње време спроводи на пресецању криминалне делатности у Војсци Србије и Министарству одбране, којом се наноси велика материјална штета буџету Србије“, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

        У саопштењу се додаје да је привођење резултат интензивне акције ВБА, која је почела пошто је у складишту „Умац“ 11. фебруара ове године откривено да недостаје већа количина горива, а анализама је установљено да тло и вода у околини складишта нису загађени.

        Прецизира се да је ВБА применом савремених оперативно- техничких средстава и методологије у потпуности документовала делатност злоупотребе службеног положаја и открила крађу горива.

        У акцији је приведено десет припадника Војске Србије из складишта „Умац“ и два цивила из Прокупља.

        Реч је о заставнику Зорану Ђ. и старијем воднику Далибору М. који су осумњичени да су, користећи службени положај руковалаца, отуђили већу количину горива из складишта.

        Они су са цивилима Миланом Р. и његовим сином Миљаном Р., као подстрекачима, и уз помоћ осумњичених припадника чуварске службе Срðана А., Горана Ц., Дејана В., Драгана С., Небојше В., Славише М., Дејана М. и Љубише С., организовали крађу горива у складишту у дужем временском периоду.

        После привођења, извршен је претрес и одузимање предмета од осумњичених лица и одређено им је 48-часовно полицијско задржавање.

        Уз кривичну пријаву, они ће бити предати истражном судији Вишег суда у Прокупљу.

        Због успешне реализације вишемесечне акције сузбијања криминала у Војсци Србије, министар одбране Драган Шутановац наградио је припаднике ВБА који су у њој учествовали.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари