КРЕМЉ: Русија се неће освртати на препоруке европарламента

ОДБАЧЕН И ЗАХТЕВ ЗА МОМЕНТАЛНО ОСЛОБАЂАЊЕ

ЧЛАНИЦА ПАНК ГРУПЕ „PUSSY RIOT“

Дмитриј Песков

        КРЕМЉ се неће повиновати препорукама Парламентарне скупштине Савета Европе, које се тичу демократизације власти у Русији, рекао је Дмитриј Песков, портпарол шефа руске државе.

       ПС СЕ позвао је руског председника Владимира Путина да „не јача ауторитарни систем, већ да га демократизује“, а Песков је тим поводом био симптоматично кратак: „Не верујем да су такве изјаве и позиви умесни. У сваком случају: Русија се на њих неће освртати“, изјавио је Песков.

       Ово, наравно, важи и за позив на „моментано ослобађање чланица панк групе „Pussy Riot“, осуђених на по две године затвора због вређања председника Владимира Путина“.

       Нацрт „препорука“ Комитета министара СЕ којима се тражи од Русије да поштује своје обавезе преузете чланством у тој паневропској организацији, није усвојен јер није добио потребну двотрећинску већину.

       Председник Доњег дома руског парламента Думе Сергеј Наришкин отказао је посету Стразбуру и говор у ПС СЕ, осуђујући „русофобичне“ тенденције у тој скупштини.

       Русија је изразила задовољство због „победе здравог разума“ пошто је на крају усвојена само резолуција, а не и препоруке.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари