Кремљ најавио да специјална операција постаје Священная война са НАТО

АМЕРИКАНЦИ И БРИТАНЦИ ЗА КИЈЕВ СПРЕМАЈУ ВАЛИКУ ОФАНЗИВУ НА ХЕРСОН

* Саставни део припрема за битке, којима неки придају значај какав је у Другом светском рату имала чувена Курска битка, јесте и испуштање воде из Каховске акумулације, коју многи због величине зову и Каховским морем. Украјинци покушавају да ракетним ударима разоре њену брану високу 18 метара, а кад би се то догодило – уследио би катастрофални налет воде која би потопила и део Херсона

* Да би смањила снагу украјинског удара, руска војска је и 22. октобра ракетирала енергетске објекте, чворишта везе и транспортне комуникације у Дњепропетровску, Кривом Рогу, Хмељницком, Николајеву... Ради тога је ракетним ударима уништила и део харковске војне фабрике „Комунар“ која производи бојеве главе за украјинске противбродске ракете „Нептун“

* Бивши руски премијер Сергеј КИРИЕНКО, који је сада заменик шефа Путинове администрације: «Русија је увек била победник у ратовима који су постајали народни. У случају било какве конфронтације са НАТО победиће народ Русије. Сигурно ћемо добити све ратове којие се сада против нас воде: и `врући`, и економски, и психолошки, и информациони. Али, за победу је неопходно да то буде свенародни рат

_________________________________________________________

       УКРАЈИНСКИ Генералштаб, у којем главну реч имају амерички и британски генерали и пуковници, наставља са припремама за „велику офанзиву на југу“.

       Ударе на део Херсонске области који се налази на десној обали Дњепра и Каховску хидроцентралу. Потом и на сам град Херсон.

       То им је план, у име којег већ данима `скидају` јединице које је Кијев држао око Черњигова, Полтаве и Одесе и пребацују их на југ. А руска војска је управо зато и 22. октобра ракетирала украјинске енергетске објекте, чворишта везе и транспортне комуникације у Дњепропетровску, Кривом Рогу, Хмељницком, Николајеву...

       Ради тога је ракетним ударима уништен и део харковске војне фабрике „Комунар“ која производи бојеве главе за украјинске противбродске ракете „Нептун“.

       Саставни део припрема за битке, којима неки придају значај какав је у Другом светском рату имала чувена Курска битка, јесте и испуштање воде из Каховске акумулације, коју многи због величине зову и Каховским морем. Украјинци покушавају да ракетним ударима разоре њену брану високу 18 метара, а кад би се то догодило – уследио би катастрофални налет воде која би потопила и део Херсона.

       Владимир Путин је већ наредио да се формира тело које ће имати сличне функције као чувени „Државни комитет одбране“, заменик шефа његове администрације – бивши премијер Сергеј Киријенко – фактички је најавио да ће специјална војна операција у Украјини фактички прерасти у свенародни рат.

Део бране Каховске хидроцентрале

       Од 22. јуна 1941-ве до маја 1945-те то је била Свя щеная война. А ево како је Кириенко ту фундаменталну промену најавио:

       «Русија је увек била победник у ратовима који су постајали народни. У случају било какве конфронтације са НАТО победиће народ Русије. Сигурно ћемо добити све ратове којие се сада против нас воде: и `врући`, и економски, и психолошки, и информациони. Али, за победу је неопходно да то буде свенародни рат. Да свако у земљи осећа да је у њега укључен“.

       Нагласио је да сваки грађанин Русије може доприносити `коначној победи`.

       Од слања писама подршке борцима на фронту до рада у фабрикама које производе за фронт.

       Кириенко је оценио да Русија води битку за своју будућност и да велику улогу у њој имају млади.

       Упозорио је да удружене снаге НАТО воде рат против Русије како би  је елиминисале као суверену државу. И додао да се рат не води само на бојном пољу, већ и против руске културе, традиција и руске историје.

       Портпаролка Министарства иностраних послова РФ Марија Захарова изјавила је да се НАТО, настављајући да испоручује оружје Украјини, приближава директном сукобу са Русијом.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари