Кремљ подржао захтеве да се ослободе и Кијев, Чернигов, Запорожје, Полтава и Луцк – цела Украјина

ПОЛОЖЕНИ ВЕНЦИ НА МЕМОРИЈАЛ СОВЈЕТСКИМ БРАНИЦИМА БРЕСТА

Церемонија у Бресту (Пушиљин

- у предњем плану, десно)

* Председник Доњецке Републике Денис ПУШИЉИН: „Данас је дошло време да се поново ослободе руски градови, градови које је основао руски народ: Кијев, Чернигов, Полтава, Одеса, Дњепропетровск, Харков, Запорожје, Луцк…“

___________________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Доњецке Републике Денис Пушиљин рекао је да је дошло време да се ослободе руски градови Кијев, Чернигов и Луцк.

       „Сутра се навршава 78 година од ослобођења Бреста - града који је постао узор храбрости и отпора руског војника. Брестска тврђава заузима посебно место у историји Великог Отаџбинског рата. Драматични догађаји из лета 1941. сугеришу паралеле са оним што се сада дешава у Донбасу. Ми смо се, као браниоци Бреста тада, први суочили са крволочним и циничним налетом нацизма. Донбас је постао права руска тврђава“.

       Пушиљин је заједно са генералним  секретаром Јединствене Русије Андрејом Турчаком и амбасадором Русије у Белорусији Борисији Борисом Гризловом, положио цвеће на Вечну ватру Бреста.

       А своју основну поруку додатно је прецизирао:

       „Данас је дошло време да се поново ослободе руски градови, градови које је основао руски народ: Кијев, Чернигов, Полтава, Одеса, Дњепропетровск, Харков, Запорожје, Луцк…“

       На ове Пушиљинове речи већ је одреаговао Дмитриј Песков, портпарола Владимира Путина:.

       „Кремљ подржава оријентацију на нужност да се цела Украјина освлободи од свих могућих  манифестација неонацизма. Неопходно је и даље предузимати мере – што се и чини у оквирима специјалне војне операције – да се заштити народ у Луганској и Доњецкој Републици“.

      Региструјте се на нашем Telegram   каналу: https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари