Песков: Русија о Украјини треба да преговара са Вашингтоном, а не са Зеленским

НАГЛАСИО: СВЕ ШТО ОН ДОГОВОРИ – СПОЉА МОЖЕ БИТИ АНУЛИРАНО, ВАЖНИЈИ СУ ОНИ КОЈИ ЊИМЕ КОМАНДУЈУ

* Колумниста The Washington Post Дејвид Игнатијус је 28. октобра сугерисао Белој кући да „саслуша Путина и започне преговоре са Руском Федерацијом, пошто је то „више него очигледно”

_______________________________________________________________

        ПРЕГОВОРЕ о ситуацији у Украјини треба водити пре свега са Сједињеним Државама - изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

        „Очигледно, одлучујући глас припада Вашингтону. Немогуће је разговарати о било чему са Кијевом“, рекао је он у интервјуу на телеканалу Русија 1.

       Песков је додао да су споразуми са председником Украјине Володимиром Зеленским безвредни, јер по наређењу споља могу одмах бити поништени, па су потребни преговори са онима који Зеленским командују.

       Раније током дана, руски министар спољних послова Сергеј Лавров рекао је да је руско руководство, укључујући председника Владимира Путина, и даље спремно за разговоре о Украјини. За њихово покретање, додао је, потребни су реални предлози засновани на принципима једнакости и поштовања интереса једних других.

       Колумниста The Washington Post Дејвид Игнатијус је 28. октобра сугерисао Белој кући да „саслуша Путина и започне преговоре са Руском Федерацијом, пошто је то „више него очигледно”.

       Руски сенатор Григориј Карасин, који је годинама био друга фигура дипломатије РФ, 26. октобра је указао да би САД и Русија „могле да преговарају о решавању сукоба у Украјини“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари