Путин: Украјинска контраофанзива је без шанси – Кијев може остати и без целе армије

ШОЈГУ: КОЛЕКТИВНИ ЗАПАД ЈЕ ПОКРЕНУО ПРАВИ РАТ ПРОТИВ РУСИЈЕ И СВИМ СИЛАМА ПОКУШАВА ДА ЈЕ СЛОМИ

* Председник РФ дипломцима војних академија рекао у Кремљу: Наша војска је за две недеље кијевске контраофанзиве уништила и онеспособила 245 непријатељских тенкова и 678 других оклопних борбених возила. Лепо је гледати како горе нерпријатељски тенкови“

* Посебно је нагласио: „Узимајући у обзир нове изазове и непроцењиво искуство извођења специјалне војне операције, наставићемо да свеобухватно унапређујемо Оружане снаге. Нарочиту важност придајемо даљем развоју нуклеарне тријаде. Наше јединице се увелико опремају савременим ракетним системима са хиперсоничном бојевом главом Авангард. У блиској будућности, ступиће на борбено дежурство и први лансери Сармата са новом тешком ракетом“

_________________________________________________

          ВЛАДИМИР Путин примио је у Георгијевској дворани Кремља најбоље дипломце руских војних академија.

          Притом је навео да је руска војска за две недеље кијевске контраофанзиве уништила и онеспособила 245 непријатељских тенкова и 678 других оклопних борбених возила.

          „Лепо је гледати како горе нерпријатељски тенкови“ – додао је председник РФ. И посебно нагласио:

          „Украјинци су прикочили своју контраофанзиву због превеликих губитака. А плаше се да ће у будућности остати не само без војног потенцијала већ и без армије у целини“.

          Нагласио је да је већ и Кијеву јасно да нема шансе у контраофанзиви. И објаснио:

          „Офанзивни потенцијал Оружаних снага Украјине још није исцрпљен иако већ у контраофанзиви користе стратешке резерве, а од својих бригада које су претрпеле губитке формирају нове“.

          Путин је јачање Оружаних снага РФ назвао апсолутним националним приоритетом:

          „Узимајући у обзир нове изазове и, наравно, непроцењиво искуство извођења специјалне војне операције, наставићемо да свеобухватно унапређујемо Оружане снаге. Нарочиту важност придајемо даљем развоју нуклеарне тријаде иако је већ око половине јединица и формација Стратешких ракетних снага опремљено најновијим системима Јарс. Наше јединице се увелико опремају савременим ракетним системима са хиперсоничном бојевом главом Авангард. У блиској будућности, ступиће на борбено дежурство и први лансери Сармата са новом тешком ракетом“.

          Додао је да ће Русија наставити да ради на новим моделима дронова и оклопних возила, ударних ракетних и авио-система, средствима ПВО и за електронско ратовање.

          Путин је одао признање свима који се боре у специјалној операцији:

          - Подржава их цела Русија. И они показују да нашим ратницима нико не треба да позајмљује храброст!“

          Дипломацима се обратио и министар одбране РФ Сергеј Шојгу, рекавши:

          „Колективни Запад је покренуо прави рат против Русије, поново покушавајући свим силама да је сломи. Уводе се бескрајне санкције, провоцирају се нереди и војни сукоби у суседним државама. Кијевском режиму се пружа огромна војна помоћ. Сада се одлучује о судбини наше земље, одређује се њена геополитичка будућност“.

           Посебно је нагласио: „Руководство земље може бити уверено да ће наше Оружане снаге учинити све да обезбеде војну безбедност и суверенитет земље“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари