Путин: Засад нема потребе за новим масовним ракетним ударима, за даље ћемо видети

НАВЕО ДА ЈЕ ОД 300.000 ПОТРЕБНИХ ДОСАД ВЕЋ МОБИЛИСАНО 220.000

* Нагласио да Русије није себи поставила за циљ да уништи Украјину, а да немачка има економске проблеме јер су јој приоритет односи са САД а не интереси њених грађана

__________________________________________________________

       ДЕЛИМИЧНА мобилизација биће завршена у року од две недеље. У јединице већ упућено 222.000 војника од планираних 300.000, изјавио је Владимир Путин.

       На свечаности у Великом поводом 1160. годишњице руске државности, рекао је да је линија фронта дугачка хиљаду и сто километара, па је не могу држати само војници који служе по уговору.

       Председник РФ  је оценио да сада више нема потребе за масовним ракетним и авио-ударима по инфраструктурним објектим Украјине:

       „Од 29 циљева, само седам још није погођено како је планирало Министарство одбране, али ће и то бити `одрађено`. Све у свему, нема потребе за даљим масовним ударима. Бар за сада, за даље ћемо видети!.

       Путин је нагласио да Русија није себи поставила задатак да уништи суседну државу:

       „Ово што се данас дешава је, најблаже речено, непријатно. Али, све би било неопходно касније, само у лошијим условима за нас. То је све. На Криму живи 2,4 милиона људи, а они су им прекинули снабдевање водом. Војска је морала да уђу и да отвори воду за Криму. Ово је само пример логике наших акција“.

       Указао је да је Немачка, која је активно укључена у украјински сукоб, изабрала да приоритет да својим савезничким обавезама (према САД) - уместо интересе сопствених грађана.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари