Путину 70. рођендан честитали: Ердоган, Лукашенко, Рамафоса, Додик,Ортега, Канел...

ТЕЛЕГРАМЕ-ЧЕСТИТКЕ ПОСЛАЛИ И БРОЈНИ ПРЕМИЈЕРИ – СА ЗАПАДА, НАРАВНО, НИКО

        ВЛАДИМИР Путин је 7. октобра – на свој 70. рођендан - имао серију телефонских разговора са шефовима других држава.

       Телефонски су му честитали први председник Казахстана Нурсултан Назарбајев, председник Киргизије Садир Жапаров, председник Кубе Мигел Дијаз-Канел Бермудез, председник Турске Реџеп. Тајип Ердоган и председник Јужноафричке Републике Сирил Рамафоса.

       Теме разговора били су билатерални односи и „актуелни међународни проблеми“.

       Путину су стигле бројне честитке и телеграми од страних влада, шефова међународних организација и представника јавних и политичких кругова.

       Путину су честитали и белоруски председник Александар Лукашенко, лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун, српски члан Председништва БиХ Милорад Додик и председник Никарагве Данијел Ортега.

       Додик је у честитки – у своје и у име Републике Српске - прво пожелео да да Путинове вишеструке активности за добро Русије и руског народа, у тежњи ка непоколебљивим вредностима патриотизма, слободе и правде, буду успешне и плодоносне“.

       Посебно је нагласио: „Веома ценимо пријатељске односе између Републике Српске и Руске Федерације, а у овим тешким временима посебан значај има међусобно разумевање и заједништво наших интереса, што ће свакако допринети одржавању и развоју културних и економских веза две земље".

       Са Запада, наравно, нико није честитао.

       Очекивано? Више него очекивано!

       Страх и дисциплина...

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари