Шојгу објавио да је пала Марјинка; Путин: То нам даје могућност за продор у шири оперативни простор

РУСКИ ЛИДЕР ФАКТИЧКИ НАЈАВИО ЗИМСКУ ОФАНЗИВУ СВОЈИХ СНАГА НА УКРАЈИНСКИМ ФРОНТОВИМА

* Владимир ПУТИН: „Наравно, то је питање за наш  Генералштаб, Министарство одбране и команданте на терену. Питање даљег напредовања је посебна тема, али је чињеница да се са ликвидацијом украјинског отпора у Марјинки отварају нове могућности“

* Пад Марјинке ће најдиректније угрозити украјинске гарнизоне у Авдејевки и Новомихајловки. Кијевски режим тешко да ће бити у прилици да својима пошаље значајнија појачања јер Руси напредују и западно од Бахмута (пред заузимањем су Богдановке, а угрожавају Григоровку), северније надиру према Тернима и Торском. Војни експерт Борис Рожин објавио је да је у току и велика офанзива руских трупа у правцу Красног Лимана

_____________________________________________________________

         МИНИСТАР одбране РФ Сергеј Шојгу поднео је Владимиру Путину, као врховном команданту Оружаних снага Русије, рапорт-извештај о „потпуном ослобођењу Марјинке“.

         Шојгу навеоо да су се током ослобађања Маринке, за коју су борбе вођене и 2014-те, 2015-те и 2016-те, а и потопм, посебно истакли борци легендарне 150. дивизије.

         Оценио је да је заузимање Маринке ослабило одбрану Оружаних снага Украјине и дало Оружаним снагама Русије додатне могућности за даља дејства.

         Путин је нагласио да ће пад Марјинке „олакшати даље решавање задатака специјалне војне операције“.

         Још су важније ове његове речи:

         „Наше трупе сада имају могућност да уђу у шири оперативни простор“.

         Одмах је додао: „Наравно, то је питање за наш  Генералштаб, Министарство одбране и команданте на терену. Питање даљег напредовања је посебна тема, али је чињеница да се са ликвидацијом украјинског отпора у Марјинки отварају нове могућности“.

         Шојгу је додао да су руске трупе ослобађањем Марјинке значајно одмакле украјинску артиљерију од Доњецка.

         Пад Марјинке ће најдиректније угрозити украјинске гарнизоне у Авдејевки и Новомихајловки.

         Кијевски режим тешко да ће бити у прилици да својима пошаље значајнија појачања јер Руси напредују и западно од Бахмута (пред заузимањем су Богдановке, а угрожавају Григоровку), северније надиру према Тернима и Торском.

         Војни експерт Борис Рожин објавио је да је у току и велика офанзива руских трупа у правцу Красног Лимана.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари