Шојгу и Герасимов представили Путину план одбране Русије

РЕФЕРИСАЛИ ШЕФУ ДРЖАВЕ И ГЛАВНОКОМАНДУЈУЋЕМ

Герасимов, Шојгу и Путин

  • План је саставио велики колектив Министарстава одбране и других ресора - тачније 49 министарстава и ресора Руске Федерације. Одрађени су сви детаљи и сви фрагменти. План је усаглашен са свима. Међутим, оно што је најважније - план узима у обзир и перспективу, даљи развој укључујући и реализацију државног програма наоружавања - рекао је министар одбране РФ Сергеј Шојгу 

         РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу представио је шефу државе и главнокоманујућем Владимиру Путину план одбране Руске Федерације који укључује све аспекте - почев од процене претњи и ризика па све до програма наоружавања. 

         Са Шојгуом је код Путина био и начелник Генералштаба Оружаних снага РФ генерал-пуковник Валериј Герасимов јер је било предиђено „реферисање о документу“. 

         „Данас Вам подносимо на усвајање план одбране Руске Федерације. План је саставио велики колектив Министарстава одбране и других ресора - тачније 49 министарстава и ресора Руске Федерације. Одрађени су сви детаљи и сви фрагменти. План је усаглашен са свима. Међутим, оно што је најважније - план узима у обзир и перспективу, даљи развој укључујући и реализацију државног програма наоружавања“ - рекао је министар Шојгу. 

         Руски министар одбране је додао да документ узима у обзир „и све могуће ризике“. 

         „Сматрам да је урађена прилично добра анализа шта може да нас очекује у наредним деценијама. Управо зато сматрамо да је документ спреман за усвајање. Наравно, желим да додам да ово није коначна и непроменљива форма. Документ се због разних догађаја око наше земље и разних претњи, несумњиво, може кориговати и биће коригован“ - истакао је министар одбране РФ Сергеј Шојгу. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари