Путин акцију Pussy Riot у Храму Христа Спаситеља назвао баханалијама

РУСКИ ЛИДЕР ОТКРИО ДА ЈЕ ИСТА ПАНК-ГРУПА ПРЕТХОДНО ОСКРНАВИЛА И ЈЕЛОХОВСКУ ЦРКВУ У МОСКВИ

  • Путин је у истом контексту споменуо акције арт-групе „Рат” у московском супермаркету 2008. и у Биолошком музеју „Тимирјазев”, где су учесници упражњавали групни секс 

         ШЕФ руске државе Владимир Путин назвао је баханалијом познати упад женске музичке групе Pussy Riot у московски Храм Христа Спаситеља. 

         „Прво су дошле у Јелоховску цркву (другу по значају цркву РПЦ у Москви) и тамо су правиле баханалије, а затим су прешле у други храм и тамо су направиле нове баханалије” - нагласио је Путин. 

         Саму одлуку суда у случају ове панк-групе, руски лидер је одбио да коментарише, али је нагласио да је „држава генерално у обавези да штити осећања верника”.  

         „Те девојке имају адвокате који треба да штите њихове интересе на суду. Они могу да се жале на пресуду вишој инстанци и да инсистирају на поновном суђењу. То је њихова ствар, то је правно питање” - нагласио је Путин.  

         Председник РФ је такође додао да су власти давно морале да обрате пажњу на ове „активисткиње”, још док су „изводиле”  друге акције. 

         Путин је у истом контексту споменуо акције арт-групе „Рат” у московском супермаркету 2008. и у Биолошком музеју „Тимирјазев”, где су учесници упражњавали групни секс. 

         „Неки од љубитеља тврде да је групни секс бољи него индивидуални јер ту, као и за време сваког колективног рада, може да се забушава. Али, понављам, то је до сваког конкретног човека, међутим постављање тога на интернет – то је, по мом мишљењу дискутабилно, и ту би могло да се дâ правно мишљење” - рекао је председник. 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари