Путин ће примити Дачића и са њим разговарати и о тражењу решења за КиМ

СА ИСХОДОМ „ОСМЕ РУНДЕ“ БИО ПОВЕЗАН ТЕЛЕФОНСКИ РАЗГОВОР ТОМИСЛАВА НИКОЛИЋА И РУСКОГ ЛИДЕРА

  • Полазимо од тога да ће премијер Дачић информисати председника о резултатима пре неки дан завршене рунде преговора са Косоварима при посредовању ЕУ која се, благо речено, није завршила ничим - рекао је новинарима у Москви помоћник шефа руске државе за спољну политику Јуриј Ушаков

        РУСКИ председник Владимир Путин примиће у Кремљу прфемијера Ивицу Дачића и са њим разговарати и о тражењу решења за Косово и Метохију.

       „Полазимо од тога да ће премијер Дачић информисати председника о резултатима пре неки дан завршене рунде преговора са Косоварима при посредовању ЕУ која се, благо речено, није завршила ничим. Председник Путин ће примити Дачића којег зна добро. Мислим да тема Косова неће остати без дужне пажње“ - рекао је новинарима у Москви помоћник шефа руске државе за спољну политику Јуриј Ушаков.

       Истовремено, он је одбацио тврдње да је Дачићева посета Москви повезана са недавним преговорима у Бриселу.

       „Посета је била договорена још почетком фебруара. Нико тада није могао да предвиди ни одржавање седме рунде, нити њен исход. Са тим преговорима је, додуше, у одређеној мери био повезан телефонски разговор до којег је 2. априла дошло између председника Србије Томислава Николића и председника Путина“ - указао је Ушаков.

       Руска државна агенција РИА Новости - преносећи изјаву Ушакова - нагласила је да у Бриселу 2. априла није било компромиса и да је та „рунда“ у Београду била названа фарсом и покушајем да се Србија наведе не капитулацију.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари