Путин иницирао оснивање фонда за финансирање интернет-пројеката

ШЕФ РУСКЕ ДРЖАВЕ НА СЕДНИЦИ САВЕТА АГЕНЦИЈЕ ЗА СТРАТЕШКЕ ИНИЦИЈАТИВЕ

  • Ми имамо веома много младих људи са интересантним идејама, много талентованих програмера укључујући и друштвене лидере који су способни да те идеје остваре или их искористе у свом раду. Важно је да се створе такви услови да се такви пројекти реализују управо код нас у Русији - истакао је Владимир Путин

        РУСКИ предцседник Владимир Путин иницирао је оснивање специјалног фонда преко кога ће се финансирати  интернет-пројекти који су у функцији решавања друштвено значајних проблема.

       „Сматрам да Русија може и треба да оснује специјални фонд преко кога ће се одабирати и финансирати иницијативе на инернету које имају велику социјалну вредност усмерену на решавање друштвено значајних проблема. Преузимам обавезу да вам помогнем да обезбеђујете средства за тај фонд, да заједно са вама пронађемо изворе за пуњење овог фонда. Укратко, потребан нам је извор да обезбедимо радна места креативној класи младих људи који хоће и могу да буду ангажовани у новим срединама и да раде ефикасно и да искористе свој таленат. Треба их подржати“ - рeкао је шеф руске државе на заседању савета Агенције за стратешке иницијативе.

       Путин сматра да подршку треба да добијају пројекти који се заснивају на „новим техничким и управљачким решењима“, а резултат таквих иницијатива треба да буде „нови квалитет живота наших грађана“.

       Међу такве интересантне иницијативе Путин је сврстао различита друштва на интернету, електронске библиотеке, сајтове цивилних и хуманитарних иницијатива, портале за даљинско образовање и „једноставно корисне игре“.

       „Такви ресурси одмах добијају стотине хиљада чак и милионе корисника широм света. Ми имамо веома много младих људи са интересантним идејама, много талентованих програмера укључујући и друштвене лидере ккоји су способни да те идеје остваре или их искористе у свом раду. Важно је да се створе такви услови да се такви пројекти реализују управо код нас у Русији“ - истакао је председник.

       Путин сматра да је неопходно предложити ефикасне инструменте приватно-државног партнерства.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари