Путин упозорио Пољску да је одговорна за безбедност руских навијача

Епилог низа сукоба фудбалских навијача у Варшави - више од 180 људи, укључујући 25 Руса

* Пољски премијер Доналд Туск искористио телефонски разговор са руским лидерома да понови: да Варшава моли да јој буду враћени остаци авиона Ту-154 у којем је код Смоленска изгинула пољска државна делегација на челу са шефом државе Лехом Качињским

          РУСКИ шеф државе Владимир Путин телефонски је позвао пољског премијера Доналда Туска и упозорио га – да на његовој земљи лежи одговорност за безбедност фудбалских навијача који су допутовали да гледају мечеве шампионата Европе.

          Путин је предочио Туску да је забринут због ситуације са руским навијачима у Пољској и подвукао: да је земља-домаћин у потпуности одговорна за безбедност навијача из других држава док бораве на њеној територији.

          Руски навијачи су на утакмицу своје репрезентације са Пољацима, на Националном стадиону у Варшави, ишли у пратњи пољске полиције, али су их домаћи навијачи, упркос томе, стално нападали. На крају се све претворило у ланац мањих и већих сукоба и међу руским и пољским навијачима и Пољака са полицијом.

          Приведено је више од 180 људи, укључујући 25 Руса.

          Туск је, иначе, искористио прилику да понови: да Варшава моли да јој буду враћени остаци авиона Ту-154 у којем је код Смоленска изгинула пољска државна делегација на челу са шефом државе Лехом Качињским.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари