А Путин ће проћи кроз Георгијевску и Александровску па ући у Андрејевску салу

Председничка инаугурација новоизабраног шефа руске државе трајаће сат и коштати 20 милиона рубаља

Андрејевска сала

* Церемонија инаугурације почиње у 12 часова 7. маја 2012. године и трајаће око једног сата. Владимир Путин ће колима стићи до Великог кремаљског дворца кроз Спаска врата, а Дмитриј Медведев ће на церемонију доћи из познатог 14 корпуса

* После изношења државне заставе, заставе шефа државе, Устава и председничких ознака, Владимир Путин ће у Андрејевској сали положити свечану заклетву, а председник Уставног суда РФ ће свечано објавити да је председник ступио на дужност

* Очекује се такође да ће Путин одржати инаугурациони говор, а Медведев поздравити  управо устоличеног председника

         У КРЕМЉУ су на сваком месту у току припрему за инаугурацију новоизабраног шефа државе Владимира Путина. 

         Посебне измене у церемонији нису предвиђене, кажу извори из администрације Кремља и Управе за послове председника.

         «У Француској пракса инаугурације је уходавана 100, а у Русији мање од 10 година» - указали су из ове Управе, али тврде да ће све бти цакум-пакум.

         Зато ће и за инаугурацију Путина  кључна бити нова руска `традиција`. Управа ће понешто променити и побољшати `у нијансама`, али то публика неће ни приметити.

         Једина правеа новина у церемонији биће `савременији приступ снимању и слици`. Планирају се нови углови, повећање броја тачака са којих ће се снимати, да би инаугурација била лепша и динамичнија.

         Списак учесника церемоније - који ће бити смештени у три сале Великог кремаљског дворца - већ је утврђен, а позиви ће се упутити у најкраћем року.

Александровска сала

Георгијевска сала

         — Позваћемо све поверенике Владимира Путина, лидере опозиције, кандидате за председника, као и Михаила Прохорова. Биће позван и Михаил Горбачов. То јест они људи коју су нешто урадили у политици – рекао је извор из Кремља.  

         Лидери ванпарламентарних партија и несистемске опозиције неће бити позвани.

         Укупно ће бити позвано око 2 хиљаде људи.

         Као и пре четири године, гости ће добити спомен медаље, за сећање на овај догађај. Цена ових медаља је 5 хиљада рубаља, саопштава иизвор из Кремља. Тако да ће на поклоне бити потрошено 10 милиона рубаља.

         Сама церенонија не кошта, каже прес-секретар Управе за председничке послове Виктор Хреков, «све неопходно за церемонију већ постоји: персонал који је стално запослен и своју плату и онако добија, столице...

         Пријем који ће бити уприличен после инаугурације може да кошта 12 милиона рубаља. У току је конкурс за организацију пријема јер Управа жели да снизи трошкове. Оптимална цена би износила 10 милиона рубаља, сматра Хреков.

         — То није велика сума за тако велики догађај. Ми желимо да добијемо пријем по условима «кључ у руке» у шта је укључено и посуђе, припрема и сервис.

         Церемонија инаугурације почиње у 12 часова 7. маја 2012. године и трајаће око једног сата. Владимир Путин ће колима стићи до Великог кремаљског дворца кроз Спаска врата, а Дмитриј Медведев ће на церемонију доћи из познатог 14 корпуса.

         После изношења државне заставе, заставе шефа државе, Устава и председничких ознака, Владимир Путин ће проћи кроз Георгијевску и Александровску салу у Андрејевску. Тамо ће дати свечану заклетву. Председник Уставног суда ће свечано објавити да је председник ступио на дужност. Очекује се такође да ће Путин одржати инаугурациони говор, а Медведев поздравити  управо устоличеног председника.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари